Lasersnijden en ponsen van plaatwerk

Door het gebruik van gecombineerde machines voor het lasersnijden en ponsen van het plaatwerk kunnen we aan de hoogste eisen van productkwaliteit, productiviteit en flexibiliteit voldoen. En niet alleen bij het gangbare metaal maar ook RVS en aluminium.

Lasersnijden, ponsen, doordrukken, draadsnijden en zelfs kanten is in één bewerkingsgang mogelijk. Het lasersnijden kan door het vermogen van 4kW op hoge snelheid gebeuren waarbij door de innovatieve techniek krasvrij kan worden geproduceerd. Automatische materiaalhandling zorgt verder voor optimaal gebruik van de productietijd ongeacht welke vorm van plaatbewerking.

Op onze Trumatic 7000 machines gaan efficiency en technologische topkwaliteit hand in hand. Het voordeel voor de klant is vooral de ontwerpvrijheid: lasersnijden en ponsen van plaatwerk zonder extra bewerkingsstappen!

Kanten van plaatwerk

Wij behalen uiterste precisie in buigresultaten bij het kanten van plaatwerk door onze hydraulische kantbanken (3 meter en 2,5 meter, met en zonder automatische hoekmeting). Deze zijn het gevolg van van innovatieve techniek en precisie.

Om ook de meest complexe producten van dunne plaat te kunnen zetten op onze kantbanken, maken wij - naast de gereedschappen die door de machineproducent worden aangeboden - gebruik van zelf-ontwikkelde gereedschappen. CAD-CAM programmering en het principe van nesting (optimaliseren van efficiency van plaatmateriaal) maken het mogelijk om met onze klant via geautomatiseerde processen samen te werken. Onze specialisten aan de kantbanken kunnen de meest complexe producten van dunne plaat probleemloos kanten en zetten, met een grote nauwkeurigheid en een stabiel hoge kwaliteit van plaatwerk als eindresultaat.

Het kanten blijft een cruciale processtap voor de overige bewerkingen en vergt dus een hoog kwaliteitsbesef en nauwkeurigheid van onze vakmensen en uiteraard ook van onze machines.

Inserten en nutten

Op onze 3 moderne Haeger-machines kunnen wij alles inpersen: van moer tot draadstift. Daarnaast is ook drukvoegen mogelijk.

Met hoge nauwkeurigheid en gecontroleerde kwaliteit inpersen van PEM inpersdelen is de dagelijkse uitdaging voor onze mensen. De interactieve en semi-automatische technologie die we bij het inpersen gebruiken ondersteunt ons daarbij. Door visualisatie van het product op de machine wordt het inpersen sterk vereenvoudigt: fouten behoren tot het verleden.

Naast het inpersen kunnen we op de machines ook drukvoegen: een techniek waarbij materialen op een niet-thermische wijze permanent aan elkaar worden verbonden door middel van plastische vervorming.

Programmeren

NTS Hermus programmeert met krachtige software, programma’s waarmee nesten gebouwd kunnen worden.

Met deze wijze van programmeren kunnen meerdere, verschillende producten uit één plaat geproduceerd worden. Dit kan variëren in aantal, materiaalsoort en dikte. Het programma kan daarnaast zodanig geoptimaliseerd worden dat een sneller verloop op onze Trumpf-machines gerealiseerd wordt.

Verder kunnen er meerdere vormingen geprogrammeerd worden waardoor handmatige/extra bewerkingen komen te vervallen. Denk hierbij aan verzinkingen, draad tappen, kleine zettingen, doordrukkingen, etc..

 

Heeft u een vraagstuk met betrekking tot plaatwerk, lasprocessen of montage van complexe mechanische modules?

ONS TEAM VAN SPECIALISTEN BESPREEKT GRAAG MET U DE JUISTE AANPAK EN OPLOSSING